Ik drink natuurlijk niet alleen wijnen die ik zelf importeer en verkoop. Ik koop regelmatig op veilingen en bij andere importeurs in binnen -en buitenland. Zo blijf je op de hoogte en ontdek je wekelijks nieuwe wijnen.

Eén van de allereerste rosé wijnen die ik echt heel lekker vond was Mulderbosch uit Zuid Afrika. Samen met vrienden en collega’s kocht ik de wijn ruim in, eind jaren negentig en begin deze eeuw. Ik bezocht het wijnhuis in 2007 in Zuid Afrika. Afgelopen 10 jaar verdween het wijnhuis een beetje van mijn radar, ik ondekte andere wijnen en Mulderbosch verdween ook bij de Nederlandse importeur.

Nu vond ik de wijn terug bij een Duitse importeur en liet een paar dozen opsturen en nu is er de twijfel. Zo lekker als ik het toen vond, zo matig vind ik het nu. Het kan aan mijn verandering in smaak en kwaliteit liggen, het kan gewoon ook minder goed gemaakt zijn. Het etiket blijft bijzonder, mensen die mij kennen weten hoe belangrijk ik dat vind, maar ook  deze is minder mooi dan destijds, toen het etiket niet nep goud was. Al met al een grote teleurstelling maar later deze week zal ik de wijn nog eens proeven, soms heb je een dag je smaak niet.

Natuurlijk dronk ik deze week ook Masi, de wijn bovenaan deze nieuwsbrief. Ik ben niet echt een Pinot Grigio liefhebber maar deze wijn verrasde mij dan weer wel. Lekker fris, helder en verfijnd. En dat voor 6,95, echt het geld dubbel en dwars waard.