Afgelopen week sloeg het weer om van 40 graden naar 20 graden. 40 was wat mij betreft veel te heet maar om nu meteen 20 graden te zakken. Maar wat doen we er aan? Wat wijn betreft verander ik dan van wit naar rood en met mij doen vele andere wijnliefhebbers dat. Met de wijn van de week help ik ze een handje want deze wijn mag je eigenijk niet missen. Onlangs proefde ik deze wijn met een select groepje ‘kenners’ en de inschatting was dat de wijn ergens tussen de 15 en 20 euro zou moeten kosten. Ik was het volledig met ze eens, wat een prachtige volle wijn. En dat deze week voor 8,50.

Dan is ook de voetbal competitie weer begonnen. Jarenlang had ik een seizoenkaart maar tegenwoordig kijk ik de wedstrijden van mijn favoriete club liever op tv. Belangrijkste reden? Ik drink dan tenminste een goed glas wijn. Sta niet in de file, ben niet een vermogen aan parkeerkosten kwijt en naast mijn glas staat een heerlijk kaasplankje.

Op tv valt verder weinig te beleven en daarom kijk ik wat opgenomen programma’s terug. Pinkpop, Werchter en Glastonbury. Ik mag de nieuwsbrief en de website van Wijnflix graag onderhouden met een lekker muziekje op de achtergrond en een spa rood. Want geloof me, als ik rood drink is het niet alleen maar wijn.

Ik las net dat ook Jeroen Dijsselbloem niet in aanmerking komt voor een topfunctie en zo komen wij er met Nederland wel weer heel slecht uit met toonaangevende functies binnen Europa terwijl wel wel de grootbetaler zijn. Ik ben niet tegen Europa want de Brexit toont wel aan dat je er beter niet uit moet stappen maar het deugt natuurlijk voor geen kant. Denk dat Jeroen wel een wijntje kan gebruiken, ik beveel hem de ‘Little Fuck’ aan.

Deze week begonnen om mijn wijninkoop site voor wijnspeciaalzaken en horeca klaar te stomen. Immers een groot deel van de wijnen op Wijnflix halen we exclusief naar Nederland en waarom zouden andere daar niet van mee mogen profiteren. Het is al jaren een doorn in mijn ogen dat je in veel wijnwinkels hetzelfde assortiment terug ziet. Niet zo gek omdat veel grote importeurs zijn gaan fuseren in de loop der jaren op zijn gaan samenwerken. Voor hun is dat kostenbesparend maar dit komt niet ten goede aan het assortiment in veel winkels.

Ik wens jullie een mooie week, en doe jezelf een plezier, bestel de 7 Peches Capitaux Cabernet Sauvignon. De wijn is super lekker en nergens goedkoper.

Cheers,

Richard Bruijne